Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond/Herten/Linne - Heterdaad aanhouding voor diefstal boot
Twee personen zijn donderdagmiddag rond 14.15 uur door de politie aangehouden nadat ze een boot hadden gestolen in de jachthaven in Herten. Het tweetal ging er met hoge snelheid op het water vandoor.

Gemeente Roermond sluit bijzondere kringloopovereenkomst met lokale partners Van Houtum en Peeters Recycling
Wethouder Raja Fick (ruimte, infrastructuur, milieu en natuur) en Inger-Ditte Kooyman (Commercieel Directeur Van Houtum) hebben hun handtekening gezet onder een bijzondere kringloopovereenkomst waarbij gebruikte koffiebekers en papierafval worden gebruikt als grondstof voor toiletpapier voor de gemeente Roermond.

Duiven Nijmegen Roermond Groningen - Winkeldief aangehouden na lange achtervolging
Een 35-jarige inwoner van Groningen werd op dinsdagmiddag 4 juli na een langdurige achtervolging aangehouden op de Keizer Augustusplein in Nijmegen. De man, die op heterdaad werd betrapt tijdens een winkeldiefstal van meerdere mobiele telefoons, werd al vanaf Duiven achtervolgd.

Cliënten Pappelhof adopteren groenstrook
Vanaf maandag 10 juli a.s. gaan cliënten, samen met begeleiding van PSW Activiteitencentrum Pappelhof een gemeentelijke groenstrook onderhouden en de nabij gelegen jeu-de-boules-baan vrij houden van onkruid. Dit gebeurt mede op initiatief van de wijkraad.

Online inschrijven voor beweegactiviteiten 'Meer Bewegen voor Ouderen'
Vanaf nu kunnen belangstellenden zich online inschrijven voor deelname aan verschillende beweegactiviteiten van Meer Bewegen voor Ouderen (MBvO). De enige voorwaarden om aan de activiteiten deel te nemen zijn dat men 60 jaar of ouder is en woonachtig is in Roermond. De webshop is beschikbaar via www.roermond.nl/sportservice.

Toekomstbestendig stadshart voor Roermond
De Provincie Limburg draagt 5,19 miljoen euro bij aan een plan van de gemeente Roermond voor de verdere ontwikkeling van de binnenstad. Daarvan is 1,5 miljoen voor de ontwikkeling van de stationsomgeving bestemd. De Provincie stemt door het ondertekenen in met het door de gemeente ontwikkelde programma ‘Vitale Binnenstad Roermond’.

Preventie- en gezondheidsbeleid vastgesteld
‘Roermond Gezond’ is de titel van de nota preventie- en gezondheidsbeleid. Deze nota is op 15 juni door de Roermondse gemeenteraad vastgesteld. Wethouder Marianne Smitsmans is blij en trots. “Bijzonder aan dit nieuwe beleid is dat we de nadruk leggen op hoe mensen zich voelen met de focus op wat iemand wel kan vanuit verschillende invalshoeken.”

Retail Innovation Centre heeft verregaande ambities
Op donderdag 22 juni is het Retail Innovation Centre (RIC) aan de Kloosterwandstraat 1 in Roermond gestart. Dit kennis- en expertise centrum voor retail innovatie is een initiatief van de Gemeente Roermond, MKB Limburg, Gilde opleidingen, Provincie Limburg en Keyport.

Meer mensen aan het werk dankzij Convenant Brede Aanpak 2017
De werkgeversservicepunten in Limburg hebben afgelopen vrijdag het convenant ondertekend waarin ze afspreken om samen op te trekken in het regionaal vraaggericht arbeidsmarktbeleid. Kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt worden naar betaald werk geleid, waarbij de werkgeversservicepunten zorgen voor begeleiding, revitalisering en training van mensen die een bijstandsuitkering hebben.

Wat staat er op het spel?
Negentien Limburgse gemeenten waaronder Roermond slaan de handen ineen en starten vanaf 28 juni een preventiecampagne tegen drugshandel en drugsproductie. Limburg heeft te maken met bovengemiddelde drugsgerelateerde criminaliteit en wil daarom naast een repressieve aanpak ook preventief actie ondernemen. Enexis Netbeheer en de Provincie Limburg hebben door middel van subsidie de ontwikkeling van de preventiecampagne mede mogelijk gemaakt.



Vorige 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Motorrijder overleden aan verwondingen na ongeval
College neemt historisch besluit over ontwikkeling stationsomgeving
Groot onderhoud overkluisde Maasnielderbeek Leeuwen
Werkzaamheden bollards binnenstad
Roermond - Politiehond vindt inbreker
Gemeente Roermond in de ban van de bij
Kick-off Provinciaal Retail Innovation Centre in Roermond!
Regelingen, activiteiten en bijeenkomsten voor mantelzorgers
Posteractie voor meer aandacht loket Schuldhulp
Gemeente Roermond zamelt snoeiafval taxus in voor kankerbestrijding
Roermond - Voortvluchtige verdachte snel opgepakt
Positief resultaat Jaarrekening 2016
Limburgse Veteranendag 2017
Gemeente Roermond en zorgaanbieders nemen gezamenlijk verantwoordelijkheid voor zorg
Om! krant 7: Een krant vol inspiratie
Voorjaarskermis in Roermond
Maak Roerdelta! Roermond krijgt smoel aan de Maas
Verplaatsing zaterdagmarkt 3 juni
Hemelvaart en Pinksteren: gezellig druk in Roermond
Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen voor Koningsdag 2018


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs boekenmarkt braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten indie intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst vossenjacht workshop