Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Digitaal Loket beperkt bereikbaar
In verband met onderhoud is het digitaal loket van de gemeente Roermond van 16 tot 18 uur niet of beperkt bereikbaar.

Gemeente Roermond zamelt snoeiafval taxus in voor kankerbestrijding
Nog tot en met woensdag 31 augustus zamelt de gemeente Roermond taxussnoeisel in voor de actie Taxus voor Hoop. Taxus (taxus baccata) bevat de stof baccatine dat als basisgrondstof dient voor het maken van geneesmiddelen waarmee men kanker bestrijdt. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. Met het snoeien en gescheiden aanbieden van uw taxussnoeisel kunt u dus levens redden! Als u weet dat er jaarlijks tienduizenden behandelingen nodig zijn kunt u het snoeisel van uw taxus haag toch niet verloren laten gaan! Help ook mee!

Van balende thuiszitter tot trotse baanbezitter
Jammer genoeg lukt het niet alle jongeren om een diploma in het beroepsonderwijs te behalen. Wat als de lestheorie voor hen een probleem is? Wat als ze zich helemaal niet thuis voelen in een school? Voor deze jongeren is leren in een werksituatie bij échte bedrijven vaak een betere optie. Dat gebeurt binnen het project Bruggenbouwen. Een samenwerking tussen Gilde Opleidingen, de Gemeente Roermond en Aloysius.

Roermond zet 'voorkomen geldzorgen' op de kaart
Het loket schuldhulp van de Gemeente Roermond wil op een actieve manier geldzorgen bij inwoners voorkomen. Begin juli zijn door de hele stad posters verspreid om hier meer bekendheid aan te geven.

Training ‘Zorgen voor een naaste met dementie’
De meeste mantelzorgers zorgen uit liefde en plichtsgevoel. U wellicht ook. Ook als het zorgen zwaar is, vraagt u misschien niet snel om hulp waardoor de kans op overbelasting groot wordt. Hoe zorgt u er als mantelzorger voor dat u deze zorg volhoudt en dat u zich goed blijft voelen?

Ook AMW/CJG mantelzorgvriendelijke werkgever
Op maandag 10 juli heeft AMW/CJG in navolging van de gemeente Roermond en Wel.kom de erkenning van mantelzorgvriendelijke werkgever gekregen. Wel.kom, ook mantelzorgvriendelijke werkgever, gaf het estafettestokje in januari van dit jaar over aan AMW/CJG.

Strooiveld begraafplaats Tussen de Bergen opgeknapt
Het strooiveld op de begraafplaats Tussen de Bergen wordt binnenkort opgeknapt. De bestaande hagen die in het vak staan, worden opgeruimd en vervangen door paden. Bij de werkzaamheden zal géén grond afgevoerd worden en de as in de haagvoet zal over het gras uitgestrooid worden. Op het strooiveld is een aantal monumentjes voor overledenen ontstaan en die worden verwijderd.

Stadsbegrazing van start gegaan
Zoals mogelijk al is opgevallen zijn de schapen weer terug in de stad. Dit heeft al tot vele positieve reacties en vragen aan de herder geleid.

Samen er op uit met een speciale Wowdeal
Eenzame mensen, minder mobiele ouderen of bijvoorbeeld mensen die veel binnen zitten om welke reden dan ook er op uit laten gaan. Dat is het doel van de speciale Wowdeal die de gemeente Roermond financiert. Samen met een kennis, vriend, broer, zus, neef of moeder of iemand anders iets leuks gaan doen. Muziek maken, potten bakken, schilderen of een andere activiteit. De verwachting is dat de ‘deals’ na de zomer van start gaan. De arrangementen worden op dit moment in samenwerking met diverse aanbieders uit de stad uitgewerkt.

Koninklijke onderscheiding Corrie Hendrickx-Schreurs
Mevrouw Hendrickx is op zondag 9 juli benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau. Ze is verspreid over 2 periodes, ruim 21 jaar actief voor Harmonie Amicitia Boukoul. In de periode 1987-1997 maakte zij deel uit van de leerlingbegeleidingscommissie van de harmonie.



Vorige 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 Volgende





Op de volgende 2 pagina's

Roermond/Herten/Linne - Heterdaad aanhouding voor diefstal boot
Gemeente Roermond sluit bijzondere kringloopovereenkomst met lokale partners Van Houtum en Peeters Recycling
Duiven Nijmegen Roermond Groningen - Winkeldief aangehouden na lange achtervolging
Cliënten Pappelhof adopteren groenstrook
Online inschrijven voor beweegactiviteiten 'Meer Bewegen voor Ouderen'
Toekomstbestendig stadshart voor Roermond
Preventie- en gezondheidsbeleid vastgesteld
Retail Innovation Centre heeft verregaande ambities
Meer mensen aan het werk dankzij Convenant Brede Aanpak 2017
Wat staat er op het spel?
Roermond - Motorrijder overleden aan verwondingen na ongeval
College neemt historisch besluit over ontwikkeling stationsomgeving
Groot onderhoud overkluisde Maasnielderbeek Leeuwen
Werkzaamheden bollards binnenstad
Roermond - Politiehond vindt inbreker
Gemeente Roermond in de ban van de bij
Kick-off Provinciaal Retail Innovation Centre in Roermond!
Regelingen, activiteiten en bijeenkomsten voor mantelzorgers
Posteractie voor meer aandacht loket Schuldhulp
Gemeente Roermond zamelt snoeiafval taxus in voor kankerbestrijding


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop